top of page

Fitness og styrketræning

Fitness og styrketræning er en meget fleksibel træning, der kan foregå lige når det passer ind i din tidsplan. Styrketræning er uhyre effektivt uanset om du vil strammes op og tabe lidt kilo, om du vil have bedre styrke og udholdenhed eller du bare generelt ønsker et bedre helbred.

I Gundsølille Fitness har vi stort træningsareal med udstyr til både kredsløbs- og styrketræning.

Til puls og kredsløbstræning har vi: Løbebånd, Crosstrainers, Step maskiner, Cykler og Ro-maskiner.

 

Vores styrketræningsområder er ligeledes veludstyret med masser af træningsmaskiner samt et stort udbud af frivægte/håndvægte, vægtskiver samt vægtstænger og Kettlebells.

PERSONLIGT PROGRAM
Når du starter i Gundsølille Fitness har du mulighed for at booke en tid hos en af vores instruktører og få gennemgået korrekte træningsteknikker i maskinparken. På denne måde er du sikker på at komme rigtigt fra start. Du har ligeledes mulighed for at få lagt et personligt træningsprogram. 

Som en ekstra service har du mulighed for løbende at få revideret dit program, så du kan få de mest optimale betingelser for at nå dine træningsmål. Det er nemt at bestille tid til personligt instruktion. Vælg booking af instruktør på forsiden af fitness.

INSTRUKTØRER
Vi har faste og frivillige instruktører i Fitness afdelingen. Alle er uddannet gennem DGI og Foreningsfitness. Instruktøren har som minimum basiskendskab til brugen af fitness som motionsform og som supplerende træning til anden idræt, og er i stand til at give redskaber til udvikling af individuelle træningsprogrammer for motionister. 

Udstyr til din træning - Generelt

TØJ
ALLE medlemmer der træner skal være omklædt. Det vil bl.a. sige, at træningen skal foregå i træningstøj. Cowboybukser o.l. er ikke tilladt. Der må ikke trænes i tøj, der kan virke anstødeligt på andre ligesom bar overkrop ikke tilladt. 

Bare tæer og udendørssko er naturligvis heller ikke tilladt i træningsområdet.

  • Komfort: Det er vigtigt, at du finder noget tøj, som du kan bevæge dig i og føler dig komfortabel i, uden noget holder dig tilbage. Du bestemmer selv om det skal være løse joggingbukser eller stramme spandex? Tænk over, hvad der passer til den motion, du skal dyrke? Hvis du for eksempel skal løbe, cykle, vægttræne m.m.

  • Farve: Farven på dit tøj kan faktisk have en stor indflydelse på dit humør og dermed din træning. Lyse farver forstørrer og bliver hurtigere beskidt. Det er værd at huske på, for det kan virke en smule demotiverende, hvis du synes, du ligner en stor, hvid, svedende snebold, når du dyrker aerobic foran et kæmpe stort spejl. Et lille fif: Sort slanker, og mørke farver bliver ikke så let beskidte.

  • Sko: Til normaltræning er alm. indendørs træningssko helt fine

 

ADGANGSKODE
Du skal huske din adgangskode hver gang du skal til træning. Det er nøglen til centret.


HÅNDKLÆDE
Er hygienisk at medbringe. Brug det på sæderne ved maskinerne. Tør sæder og gulv af efter dig og du glæder den næste bruger. Vi har også sprit og papirtørklæder til fri afbenyttelse.


IPOD/MP3 AFSPILLER
Afspil din favoritmusik med et par høretelefoner når du træner. Så generer du ikke andre. Husk telefon og samtale foregår udenfor centret.

Udstyr til din træning - Løbetræning

Et par løbesko er det suverænt vigtigste stykke udstyr, når du skal løbe. Løber du I dine almindelige kondisko, kan du hurtigt ramle ind i skader. Løbeskoene er bygget til løb og giver dig komfort og støtte. Det øger løbeglæden markant.

KILE
I nogle løbesko er mellemsålens inderside forsynet med en kile i et stivere materiale. Formålet er at støtte foden, så den ikke falder for meget indad i skridtafviklingen. Får man ikke den rigtige støtte, kan man ende med en løbeskade. TIP: En løbestilsanalyse hos en løbeskoforretning kan fortælle dig, hvilken type støtte du vil have gavn af.


SLIDSÅL
Slidsålen er den del af skoen, der er i kontakt med underlaget. Den er lavet i slidstærkt gummi. Den beskytter den bløde mellemsål og giver vejgreb.


HÆL
De fleste lander på hælen, når de løber. Den er derfor pakket med støddæmpende materiale. Skoproducenterne har alle deres egne patenterede løsninger baseret på luftpuder, gel, skum eller andet stødabsorberende materiale. Ofte er hælen afrundet. Det gør, at skridtet afvikles lidt blidere. TIP: Det er ikke alle, der lander på hælen. En løbetest i en forretning kan vise, om du er "hæl-lander".


OVERDELEN
Forrest er løbeskoens overdel rummelig, luftig og ventilerende. Det forhindrer fødderne i at koge over. Den gode plads gør også, at skoen ikke gnider mod fødderne, så du får vabler. Bagtil skal overdelen sidde tættere. TIP: Du skal have 1-1,5 cm plads foran i skoen – dine fødder udvider sig nemlig, når du løber.


PLØS
Pløsen er ofte tyk og bred. Det forhindrer snørebåndene i at trykke ubehageligt på vristen.


Løbesko kan i sportsbutikker, supermarkeder og på nettet fra ca. 300 kr. og op.

bottom of page