Håndbold » Fint besøg

UNGARNS LANDSHOLDSTRÆNER GÆSTEDE GUNDSØLILLE HÅNDBOLD

Tirsdag den 18. april kom landsholdstræner for Ungarn, Kim Rasmussen til Gundsølille lidt udenfor Roskilde for at træne Gundsølilles håndboldkvinder og inspirere klubbens ungdomstrænere.

Kim Rasmussen, der er en af verdens bedste håndboldtrænere, har siden 2016 været træner for det ungarnske kvindelandshold. Før det førte han Polens kvindelandshold til to VM semifinaler og de rumænske mestre, CSM Bucuresti, til en finalesejr i Champions League. De mange udenlandske erfaringer har været med til at sætte dansk håndbold i perspektiv.

- Vi må gerne skrue op for ambitionerne i dansk klubhåndbold og sigte højt. Vi skal blive bedre til at udfordre vores unge spillere ved at bringe dem ud af de trygge rammer for at få dem til at tage initiativ og slippe tøjlerne. Vi skal skabe langt flere kreative og modige håndboldspillere, siger Kim Rasmussen.

Kim Rasmussen har selv spillet håndbold fra han var helt lille. Det var i Lyngby Håndboldklub, hvor han også i mange år var en af de bærende kræfter på klubbens førstehold. Her fik han sine første trænererfaringer, som kun er blevet større med årene.

- Der er uagtet nationalitet og niveau ikke forskel på håndboldspillere - alle har brug for både ros og anerkendelse såvel som hårde krav og ind i mellem et spark i røven. Det skal man som træner dosere forskelligt på hver enkelt spiller. Men mest af alt har hver eneste håndboldspiller lyst til at få at vide, hvad de skal gøre bedre næste gang, siger landsholdstræneren. 

Gundsølille Håndbold er en aktiv håndboldforening, der de seneste år har trodset tendensen med faldende medlemstal. Her formår man at tiltrække spillere og trænere ikke kun fra lokalområdet. Når det kommer til resultater kan flere af klubbens ungdomshold matche de store traditionelt stærke håndboldklubber, og på seniorsiden er Gundsølilles højest rangerende hold dame senior, der lige er rykket op i serie 1.

- Selvom vi er stolte af vores seniordamer, er der unægtelig et stykke vej til landsholdet og Champions League, og derfor er vi ekstra glade for, at Kim Rasmussen med hans flotte resultater i mente har lyst til at give os en prøvetræning, siger Susanne Rudbeck, formand for Gundsølille Håndbold, og fortsætter,

- Det er og skal være sjovt og givende at spille håndbold i Gundsølille Håndbold. Det er derfor vigtigt for klubben hele tiden at give gode oplevelser og inspiration, både til spillere som trænere. Og hvem ved, måske har vi en kommende landsholdspiller eller landsholdstræner i Gundsølille, siger Susanne Rudbeck med et smil på læben.

Gundsølille Skytte Gymnastik og Idrætsforening | Store Valbyvej 248 A, Gundsølille | 4000 Roskilde | CVR.: 26 27 75 15